Woensdag 12 oktober om 20:00 uur organiseert Annette ter Heijden, ex-topsporter en orthomoleculair therapeute, wederom een gratis online webinar. Deze keer staat het webinar in het teken van stress en darmen. Gedoe in de darmen geeft vaak een gevoel van stress. Maar ‘een gevoel van stress’ is nogal lastig te definiëren. Bovendien kan ‘een gevoel van stress’ ook door externe factoren worden geactiveerd. Hoe dit precies werkt en eigenlijk nog wel belangrijker: wat je er precies aan kunt doen om je lijf weer blij te maken, licht Annette graag toe tijdens haar webinar.  

 
Wat is stress en wat is darm-stress?

 Annette: “Stress kun je wat mij betreft het beste definiëren als ‘te veel acties waar je voor je gevoel te weinig aan kunt doen’, als je er IETS aan had kunnen doen dan was dat al minder stress geweest. Dit gaat dus om alles wat er om je heen gebeurt, zowel thuis als op je werk, in je vrijwilligerswerk of waar je ook maar wil zijn. Darm-stress kun je definiëren als ‘alle sub-optimale activiteit in de darm’. Onder sub-optimale activiteit kun je dan verstaan; een tekort aan bouwstoffen en/of tegelijkertijd een teveel aan triggerstoffen. Als je alle bouwstoffen geeft en geen trigger stoffen dan wordt op den duur de darm vanzelf weer gezond. Dit kan wel heel erg lang duren dus is het handig om eerst te kijken naar wat de oorzaken van de sub-optimale activiteit in de darm is. Dit kan een heel erg uitgebreid onderzoek nodig hebben maar dat is niet per se altijd nodig.” 

Weer een blij lijf en positieve emoties 

“Stel je nu een voor dat je ALLE triggerstoffen uit je voeding haalt en dat je tegelijkertijd ALLE voedingsstoffen in je voeding stopt”, vervolgt Annette. “Zou je je dan kunnen voorstellen dat je lijf daar heel blij van gaat worden? Kun je je dan ook voorstellen dat je emoties dan positief worden en dat je dan meer gedaan krijgt? Zou dat niet fantastisch zijn? Natuurlijk is het hierbij wel nodig dat je zelf in actie komt! Ook al heb je negatieve gevoelens, ook al heb je al vele malen geprobeerd ‘iets aan je voeding te doen’, met de juiste handvatten kun je het aanpakken. Tijdens mijn webinar geef ik meer informatie over de oorzaak en het gevolg van stress en darm-stress. Ook vertel ik over wat je eraan kunt doen en hoe ik je hierbij kan helpen.” 
 

Meer weten over dit interessante onderwerp? Woon dan het gratis webinar bij op woensdag 12 oktober, 20:00 uur. U kunt uzelf aanmelden via fysikosvoeding.nl/webinar of ga voor meer informatie naar facebook.com/fysikosvoeding. U ontvangt een reminder voor het webinar per e-mail. 

Fysikos Voeding  

Annette heeft als ex-topsporter veel met voeding en voedingsstoffen bezig moeten houden om optimaal te kunnen presteren. Nu is zij werkzaam als orthomoleculair therapeute en kijkt naar de stoffen die het lichaam opneemt. Er zijn verschillende manieren waarop u begeleidt kunt worden door Annette. U kunt bij terecht met al uw vragen over overgewicht, darmklachten, voeding bij sport, fibromyalgie, de huid, diabetes, maagklachten, voeding tijdens de zwangerschap, voeding voor baby’s/peuters/kleuters en bijvoorbeeld het immuunsysteem. Wanneer u contact wenst voor meer informatie stuur dan een e-mail naar annette@fysikosvoeding.nl of bel haar op via +31 (0)6 47 822 108.