Goedemorgen! Ondermolen in de schijnwerpers

Vanavond, vrijdag en zaterdag zijn de laatste drie dagen dat de ‘Verlichte Proeverijenroute’ te rijden is. Daarom aandacht voor deze mooie foto van Gerard Bosman.

Hij zette de ondermolen van de Molenviergang in Aarlanderveen, die prachtig staat te schitteren in de spotlights, op de foto. Het is één van de molens die verlicht is in het kader van de Verlichte Proeverijenroute.

Medeorganisator ‘Nieuwkoop 750 jaar’ schrijft op haar Facebookpagina over de route: “Ondanks de coronamaatregelen brengen ruim 110 deelnemers aan de Verlichte Proeverijenroute in de gemeenten Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn wat licht in het donker. Nog drie avonden – donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 november – staan tussen 19:00 en 22:00 uur de gevels van boerderijen, molens, een gemaal en andere karakteristieke panden in het licht. Afhankelijk van de dag en of men onder horeca ‘valt’, essentiële winkel of museum is, zijn de komende middagen en avonden toch diverse locaties met QR-code of mondkapje te bezoeken.”

“Laat je onderweg verrassen” – De Hollandse Venen

Onderweg of voorafgaand aan de lichtroute kan van alles gegeten en gekocht worden. Pannenkoeken, een boerenijsje, verse melk, boerenkaas, eigengemaakte pizza uit de oven of soep uit de heksenketel op een erf. Aan de Kousweg staan beschilderde hooibalen opgesteld. De organiserende vereniging De Hollandse Venen vindt het fijn dat er best nog wel wat kan en zegt: “Laat je onderweg verrassen door wat het platteland je te bieden heeft. Ook in deze tijd van het jaar is het hier goed toeven.”

Activiteiten

Een aantal activiteiten op een rij (onder voorbehoud van de eventuele aangescherpte maatregelen morgen):

Op 26 november is er nog van alles te doen bij de Zevensprong in Nieuwkoop, zoals een wandeling over het Jos Gemmekepad, het Poldermuseum en het Schaatsen- en mutsenmuseum zijn een aantal uren open, evenals ateliers waar kunstenaars aanwezig zijn. Pannenkoeken en meer kunnen gegeten worden bij De Suikerhoeve naast de Zevensprong.

Bij Boerderij De Vriendschap in Zevenhoven kun je alle dagen en avonden via zelfbediening een ijsje in de blokhut halen. De boerderijwinkel van Familie Smit in Zevenhoven is alle avonden en op zaterdag geopend voor de verkoop van varkensvlees. Het kleinschalige biologische vleesveebedrijf met boerderijwinkel Hoeve Kazan in Nieuwveen is vrijdagmiddag en zaterdag open. Verder is in Aarlanderveen deze laatste drie dagen de horeca van de TaarTenTuin geopend van 18:00 tot 20:00 uur.

Informatie

Maar er is meer. Bekijk alle activiteiten, de route en de achtergrondinformatie op www.verlichteproeverijen.nl/activiteiten. Voor de actuele stand van zaken, de Facebookpagina van de Verlichte Proeverijenroute wordt volledig up to date gehouden.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?