Glutenvrije Piet aanwezig tijdens Sinterklaasintocht Nieuwkoop

glutenvrije piet intocht sinterklaas

Tijdens de Sinterklaasintocht in Nieuwkoop op zaterdag 16 november, zal ook een glutenvrije Piet aanwezig zijn. Dit laat organisatie Sintocht Nieuwkoop vandaag weten op Facebook. De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een Koks Pietenpak en een opvallend groene tas. 

Kinderen met coeliakie moeten vaak kruidnoten en ander lekkers afslaan tijdens de Sinterklaasintocht, omdat deze niet glutenvrij zijn. Om ook voor hen te zorgen voor wat lekkers, is er aanstaande zaterdag tijdens de intocht van Sinterklaas in Nieuwkoop ook een speciale Glutenvrije Piet aanwezig. Deze zal kruidnoten van Consenza uitdelen, die zowel gluten- als lactosevrij zijn.

Lees ook: Sinterklaas doet 30 november een rondje langs de winkels in Nieuwkoop

De Glutenvrije Piet is te herkennen aan haar outfit: een Koks Pietenpak. Net als vorig jaar draagt de Glutenvrije Piet het strooigoed in een opvallende groene tas. Kinderen kunnen een speciale kleurplaat inkleuren en deze zichtbaar mee nemen tijdens de intocht, om daarmee aan de Glutenvrije Piet te laten zien dat zij glutenvrije kruidnoten willen. Deze kleurplaat kan hier gratis gedownload worden.

De Glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Meer informatie over Glutenvrije Pieten ontdek je op de website Glutenvrij.nl


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?