Gemeente Nieuwkoop weer een stap dichterbij IKC Ter Aar

ikc ter aar gemeente nieuwkoop

Foto: Ter illustratie, Pixabay

Goed nieuws voor gemeente Nieuwkoop: 13 november heeft de Raad van State het bestemmingsplan ‘Ter Aar Vernieuwd Verbonden’ goedgekeurd. Hiermee is er groen licht voor het indienen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van het Integraal Kindcentrum (IKC) Ter Aar inclusief een sporthal. Met deze vergunning kan de bouw van deze onderwijs- en openbarevoorziening in Ter Aar gestart worden.

Wethouder Bernadette Wolters laat weten blij te zijn met de uitspraak: “Ik ben opgelucht dat we eindelijk zekerheid hebben over het bestemmingsplan. Nu kunnen we verder met het plan. Het belangrijkste is dat de kinderen in Ter Aar straks terecht kunnen in één Integraal Kind Centrum. Het gebouw is een ontmoetingsplek voor het dorp, waar sporten, leren, spelen en ontwikkelen elkaar ontmoeten en versterken“, aldus Wolters.

Lees ook: Liander breidt elektriciteitsnet in de gemeente Nieuwkoop uit

Het selecteren van een geschikte aannemer kan ook bijna afgevinkt worden: “Het selecteren van een aannemer voor de bouw van het IKC Ter Aar verkeert inmiddels in de afrondende fase”, meldt de gemeente in een nieuwsbericht. Op 12 december wordt tijdens de raadsvergadering een bouwkrediet aangevraagd. Wanneer hier akkoord voor gegeven wordt, krijgt desbetreffende aannemer definitief de opdracht om het IKC Ter Aar te gaan bouwen. De gemeente verwacht dat de bouw in het voorjaar van 2020 zal starten.

IKC Ter Aar

Het IKC Ter Aar is een samenwerkingsvorm waar onderwijs, kinder- en peuteropvang samengebracht worden. Het nieuwe gebouw zal mogelijk bij de tennisbanen en de voetbalvelden – op het voormalige terrein van de waterzuivering – gebouwd gaan worden. Architectenbureau De Zwarte Hond heeft het gebouw ontworpen, in samenwerking met omwonenden en partners van IKC, waaronder drie basisscholen, een peuteropvang en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?