Gemeente Nieuwkoop gaat adresonderzoek doen

gemeente nieuwkoop controleert adressen

Gemeente Nieuwkoop gaat samen met Landelijke Aanpak Adreskwaliteit adresonderzoek doen.  Wanneer er serieuze twijfels bestaan over de bewoning van een adres volgt er een adresonderzoek om adresfraude uit te kunnen sluiten. Dit kan gaan om een huisonderzoek.

Het juiste woonadres is van groot belang: niet alleen bij zorg, onderwijs en politie, maar ook bij de sociale dienst en de belastingdienst. Een verkeerd adres in de Basis Registratie Personen (BRP) is adresfraude. Hierbij zou er bijvoorbeeld sprake kunnen zijn van misbruik van toeslagen of het ontwijken van (belasting)schulden en boetes.

Lees ook: Overval in woning op Park Verheijen in Zevenhoven

Wanneer er serieuze twijfel bestaat over adresfraude, kan er een huisbezoek plaatsvinden. Een onderzoek hoeft niet direct te betekenen dat de gemeente fraude vermoedt: “Vaak gaat het om een misverstand of een vergeten huismelding“, aldus Gemeente Nieuwkoop.

Als er bewijs gevonden wordt van adresfraude is de gemeente bevoegd om een correctie te doen op de BRP-registratie, zonder instemming van de betrokkenen. Dit zou vervolgens gevolgen kunnen kunnen hebben voor zaken als uitkeringen en toelagen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?