Gezinnen, met schoolgaande kinderen, die het niet breed hebben komen mogelijk in aanmerking voor een bijdrage in schoolkosten. Gemeente Nieuwkoop werkt sinds vorig jaar samen met Stichting Leergeld, een stichting die gezinnen met een laag inkomen diverse schoolvoorzieningen aanbiedt. Het kan gaan om een computer, fiets, laptop of schoolspullen.

Alleen gezinnen, met schoolgaande kinderen tussen de 4 tot 18 jaar, die het minder breed hebben komen mogelijk in aanmerking voor deze bijdrage. De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen: “Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen en gelijke kansen krijgen. Daarom werkt de gemeente sinds vorig jaar samen met de Stichting Leergeld“, aldus Gemeente Nieuwkoop.

Lees ook: Stichting Leefomgeving Schiphol stelt subsidie beschikbaar

De voorzieningen die via Stichting Leergeld aangeboden kunnen worden zijn een computer, fiets (voor kinderen voor op het voortgezet onderwijs), laptop (als dit verplicht is door desbetreffende onderwijsinstelling) en een ‘schoolspullenpas’. De stichting, die opkomt voor gelijke kansen voor kinderen in het basisonderwijs, geeft geen geld. De schoolspullen worden in natura of in de vorm van een tegoedpas verstrekt.

Gezinnen die in aanmerking denken te komen voor deze bijdrage kunnen meer informatie vinden of een aanvraag indienen via www.elkkinddoetmee.nl/nieuwkoop.