Gemeente Nieuwkoop: ‘Boog niet bij gemeentehuis’

kunstproject 750 jaar nieuwkoop niet bij gemeentehuis

Foto: Ter illustratie, Pixabay

Donderdag 12 september is in het AD een artikel gepubliceerd over een initiatief om een kunstproject – een boog in het kader van het 750 jarige bestaan van Nieuwkoop – in of voor het gemeentehuis in Nieuwveen te plaatsen. Gemeente Nieuwkoop laat weten via een bericht op haar website dat er echter geen vergunning is verleend en er ook geen aanvraag is gedaan om een boog te realiseren en te plaatsen. 

In het artikel in het AD is te lezen over het idee om een boog te realiseren in het kader van 750 jarig bestaan van Nieuwkoop. Zo zou aankomende zaterdag op het Reghthuysplein, tijdens het Torenschuddersfeest, begonnen worden met het schilderen van de verschillende panelen. Het kunstproject zou uiteindelijk een plekje moeten krijgen in of voor het gemeentehuis in Nieuwveen.

Lees ook: Gemeente Nieuwkoop werkt aan ‘sportakkoord voor komende drie jaar’

Hier blijkt  gemeente Nieuwkoop echter niets vanaf te weten. “Het is een sympathiek gebaar, maar als gemeente willen wij benadrukken dat er echter geen vergunning is verleend en zelfs geen aanvraag is gedaan om een boog te realiseren en te plaatsen. We leven nu eenmaal in een maatschappij waarin we niet zomaar van alles kunnen bedenken en uitvoeren. Er zijn spelregels en die gelden voor iedereen, een boog zomaar bij het gemeentehuis neerzetten is dus niet realistisch“, aldus gemeente Nieuwkoop.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?