Wethouder Antoinette Ingwersen ging gisteravond mee met de strooiploeg. Ze reed mee met buitendienstmedewerker Jack. ©Gemeente Nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop merkte dat er de afgelopen dagen veel vragen waren over de gladheidsbestrijding in de gemeente. Er viel dan ook ongewoon veel sneeuw.

Op de website van de gemeente is precies te zien waar de buitendienst strooit. Het afgelopen weekend heeft de strooiploeg hard gewerkt om de doorgaande (gemeentelijke) wegen enigszins begaanbaar te maken en te houden. Dat bleek een flinke uitdaging, want het bleef niet alleen sneeuwen, het waaide ook nog eens flink. De harde wind in combinatie met de stuifsneeuw zorgde dat een zwarte weg, na één flinke windvlaag weer wit kleurde. Ook ontstonden op meerdere plekken in de gemeente sneeuwruggen.   

Bij (hevige)sneeuwval, zoals dit weekend, ligt de focus op de doorgaande (gemeentelijke) wegen. De woonwijken zijn daarna aan de beurt. Verkeer op de weg zorgt ervoor dat het strooizout beter werkt, hoe minder verkeer hoe lastiger het is om de wegen sneeuwvrij te krijgen. Doordat het bleef sneeuwen lag de nadruk op het schuiven en minder op het strooien. De aanhoudende kou zorgt ervoor dat de sneeuw blijft liggen, waardoor er nog steeds plekken in de gemeente wit zijn. “De mannen van de buitendienst doen hun uiterste best, maar kunnen niet overal tegelijk zijn. Wij rekenen op uw begrip”, aldus de gemeente Nieuwkoop.

Wethouder Antoinette Ingwersen ging gisteravond mee op de strooiwagen van Jack om de strooiklus van dichtbij te bekijken. Jack zal er nog geregeld op uit moeten, want gladde wegen houden wij voorlopig door de aanhoudende kou.

Lees ook: Veel auto’s rijden zich vast in sneeuwduinen op N231