UPDATE | Er komt een eind aan spelende bandjes op het terras van Strand Zomer Nieuwkoop. De Nieuwkoopse strandtent bevindt zich in een zogeheten Natura2000 gebied, waarbij er sprake kan zijn van het verstoren van de natuur bij het optredens op het terras. Ook kan er geen achtergrondmuziek afgespeeld worden op het terras.

Strand Zomer Nieuwkoop bevindt zich in een Natura2000 gebied. Dit is een beschermd natuurgebied waarbij er sprake is van een duurzame bescherming van flora en fauna. Het is vanwege deze locatie niet meer mogelijk om bandjes op te laten treden op het terras.

Lees ook: SchipholWatch start petitie ‘Nee tegen groei van Schiphol’

De strandtent in Nieuwkoop deelt deze boodschap via hun Facebookpagina:  “Aan alles komt een eind.. Helaas moeten wij melden dat er geen bandjes meer zullen spelen op het terras. Dit omdat wij in natura2000 gebied zitten en hierdoor de natuur verstoren.  Ook krijgen wij vaak de vraag of er geen achtergrondmuziek op het terras afgespeeld kan worden, maar ook dat is niet mogelijk”, aldus Strand Zomer.

Update 11 juli 2019 | Gemeente Nieuwkoop reageert via een nieuwsbericht op de gemeentelijke site dat alle horeca gelegenheden in de gemeente, ongeacht de locatie, zich moeten houden aan het Horecabeleid/Horecasantctiebeleid. In dit beleid is onder andere opgenomen dat het verboden is om muziek ten gehore te laten brengen op het terras. De gemeente heeft dit informatie-gestuurd gehandhaafd: zij moeten eerst een melding ontvangen van geluidsoverlast, alvorens een onderzoek wordt gestart. Waarschijnlijk zijn er eerder geen meldingen binnengekomen, vanwege bouwwerkzaamheden op Zuidhoek.

Ook buitenoptredens van bandjes hebben nooit gemogen: “Buitenoptredens van bands hebben dan ook nooit gemogen. Ondanks dat we begrijpen dat er mensen zijn die graag naar muziek luisteren moeten we ook rekening houden met de omwonenden en de locatie. Recreanten zijn te gast in het natuurgebied en hier past geen luide muziek bij“, aldus de gemeente Nieuwkoop. Binnen mag wel gewoon muziek afgespeeld worden, zolang deze voldoet aan de geluidsnormen van het Activiteitenbesluit wet milieubeheer. Strand Zomer kan daarnaast twaalf keer per jaar een melding doen om de geluidsnormen te overschrijden.

Het artikel is geüpdatet naar aanleiding van een reactie van de gemeente Nieuwkoop.