‘Gebakken spons’ gevonden bij hockeyvelden in Nieuwkoop

gebakken spons nieuwkoop hockeyvelden

Foto: het gevonden voorwerp bij de hockeyvelden in Nieuwkoop. © Trimsalon Baroxx

Bij het hondenlosloopgebied om de hockeyvelden in Nieuwkoop zou gebakken spons gevonden zijn. Trimsalon Baroxx uit Nieuwkoop deelt een foto van het gevonden voorwerp op social media. Als het daadwerkelijk gaat om gebakken spons, zou het volgens velen een gevaar voor honden kunnen zijn. 

Vanmorgen gebakken spons gevonden bij het losloopgebied om de hockey velden te nieuwkoop. Let allemaal goed op“, luidt het bericht van Trimsalon Baroxx. Het zou niet alleen gaan om een klein stukje: “Het waren nog veel meer grote brokken“, aldus de trimsalon uit Nieuwkoop.

Gebakken spons zou smakelijk zijn voor honden. Als zij echter stukjes opeten, zouden deze uitzetten in de darm en deze vervolgens afsluiten. Volgens de website van Medisch Centrum voor Dieren betreft het echter vaak zwerfafval en zijn er bij het centrum geen gevallen bekend van honden die dit ooit opgegeten zouden hebben.

Lees ook: Kleine explosie op boot door bijvullen brandstof

Het bericht op Facebook is in korte tijd al meer dan 80 keer gedeeld. Onder het bericht wordt gereageerd dat er ook delen in Alphen aan den Rijn gevonden zijn: “Heb het rond thorbeckeplein en de grote parkeerplaats ook al gezien“, volgens een van de reageerders. De Alphenaar meldde eerder deze week ook dat er gebakken spons gevonden werd bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?