Politie Kaag & Braassem had het afgelopen weekend druk. Het politieteam van de gemeente deelt opvallend veel verkeerszaken via social media. In de gemeente Nieuwkoop zaten drie bestuurders met teveel drank achter het stuur en reed iemand zonder rijbewijs in een onverzekerd voertuig.

In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerde de politie op de Geerweg in Ter Aar. Een 34-jarige bestuurder uit Woubrugge bleek te rijden in een onverzekerde auto, waarvan de APK ook verlopen was. Daarbij was de bestuurder ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De man moest vervolgens ook nog DNA afstaan. “In verband met een eerdere veroordeling“, aldus de politie.

Een nacht later – van zaterdag op zondag – blies een 32-jarige bestuurder in Noorden net boven de alcohollimiet van 0,2 promille. Deze kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 325 euro. In Woerdense Verlaat werd dezelfde nacht een 26-jarige bestuurder uit Zegveld aangetroffen die reed met drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Lees ook: College van B&W stelt wijzigingen voor in Algemene Plaatselijke Verordening

Zondagavond was het ook mis: een 44-jarige bestuurder uit Nieuwveen reed met een lekke band op de verkeerde weghelft van de N231. Een andere weggebruiker belde 112, waarna de politie in actie kwam. De bestuurder blies vier keer te veel: 915 ugl. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.