Foto: Ter illustratie. © Pixabay.com

De afgelopen periode zijn er meerdere bijeenkomsten geweest voor inwoners uit Noorden om hun mening te geven over veranderingen voor het Dorpsplein aan de Simon van Capelweg. De verschillende wensen en ideeën zijn onderzocht en vervolgens verwerkt tot een compleet plan. Deze veranderingen zijn vooral gericht op het veiliger, aantrekkelijker en bruikbaarder maken van het dorpsplein.

Het dorpsplein – het plein tussen Café de Klinker en Bistrobar t’ Leeuwtje – zal opnieuw bestraat worden. Ook het asfalt van de aangrenzende Simon van Capelweg wordt vervangen voor betonstraatstenen. Hierdoor wordt het meer één geheel en ontstaat er volgens de gemeente een rustig beeld. Er zullen ook twee oversteekplaatsen komen op de Simon van Capelweg, zodat er veiliger overgestoken kan worden tussen Café de Klinker en de loswal en tussen het dorpsplein en de kerk.

Lees ook: Vanaf donderdag geldt Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding

Het Noordense dorpsplein krijgt een compleet nieuwe indeling, waarmee het aantal bruikbare parkeerplaatsen toe zal nemen. Ook krijgt het plein een make-over en wordt deze vooral ‘groener’. Zo wordt de pinautomaat in een groen jasje gestoken en wordt de glasbak vervangen voor nieuwe bankjes. Ook worden er nieuwe bomen geplaatst en worden groenvakken opnieuw ingericht. Daarbij komen wordt er ook bloemtaluds aangelegd en worden nieuwe lantaarnpalen voorzien van ‘hanging baskets’. “Dit alles maakt het plein niet alleen stuk groener, het is ook goed voor de planten en dieren“, aldus de gemeente.