Dorp Ter Aar wordt stukje ‘groter’

De bebouwde komgrens op de Westkanaalweg richting Papenveer. ©Google Maps

Ter Aar wordt een klein stukje groter, heeft Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland besloten. Zij gaat mee in het verzoek van zowel het college als de gemeenteraad van gemeente Nieuwkoop om de bebouwde komgrenzen op twee plekken van de Westkanaalweg in Ter Aar te wijzigen.

EERDER:
Verplaatsing bebouwde komgrenzen in Ter Aar bij IKC De Vaart

De bestaande bebouwde komgrens bij het Cultuur Historisch Museum Ter Aar wordt in zuidelijke richting (Westkanaalweg) verplaatst. De nieuwe komgrens komt net voorbij het Argonnepark te liggen. Dit besluit is genomen vanwege het Integraal KindCentrum De Vaart. Tot het Argonnepark is een fietsstraat gerealiseerd en mag gemotoriseerd verkeer nog maar 30 km per uur rijden. Het verplaatsen van de bebouwde komgrens is om de verkeersveiligheid voor het langzaam verkeer te waarborgen.

Ook verplaatst de bestaande bebouwde komgrens ter hoogte van hectometerpaal 6.3 (ten noorden van de Aardamseweg) op de Westkanaalweg in noordelijke richting naar hectometerpaal 7.170, ten zuiden van de aansluiting met de Hertog van Beijerenstraat (bij Bovenland). Op dit deel van de Westkanaalweg wordt de snelheid verlaagd van 60 naar 50 km per uur. Doel is de snelheidsverschillen tussen de kwetsbare verkeersdeelnemers en het gemotoriseerde verkeer af te laten nemen.

Bekijk het volledige besluit via deze link.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?