Diverse activiteiten tijdens de Federatieweek van de Rooms-Katholieke Federatie Clara en Franciscus

federatieweek nieuwkoop

Foto: Onder andere een fietstocht langs verschillende parochietuinen wordt georganiseerd tijdens de Federatie week. Ter illustratie, Pixabay

Tijdens de Federatieweek van de Rooms-Katholieke Federatie Clara en Franciscus worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de omgeving van Nieuwkoop. Zo is er een fietstocht gepland langs de parochietuinen bij verschillende kerken, vindt er een dierenzegening en een vossenjacht plaats en is er een symposium in de Petruskerk in Roelofarendsveen. 

Op zondag 29 september is er allereerst een fietstocht georganiseerd. Tijdens deze tocht wordt er langs de parochietuinen bij de kerken in Nieuwveen, Zevenhoven, Noorden en Langeraar gefietst. “U zult versteld staan hoe prachtig de parochietuinen zijn. De tuinen worden onderhouden door vrijwilligers. In iedere tuin bieden de tuinmannen een rondleiding en een kopje koffie aan”, laat de organisatie weten. Er kan gestart worden tussen 13.00 en 14.00 uur.

Lees ook: Stichting !Triggr haakt in op ‘Nederland Leest’ met gerelateerde activiteiten

Woensdag 2 oktober om 14.30 uur vindt de Dierenzegening plaats bij de Nicolaaskerk en Nicolaashof in Nieuwveen. Bezoekers kunnen (huis)dieren meenemen: “Dieren zijn een pronkstuk in de schepping van God. De zegen die zij mogen ontvangen is een teken dat ook dieren respect verdienen en het maakt ons mensen bewust dat wij goed met hen moeten omgaan. Dus, wees allemaal welkom met uw (huis)dier om deze zegen te ontvangen“, aldus de organisatie van de Federatieweek. Aansluitend – van 15.15 tot 16.15 uur – wordt voor alle kinderen en volwassenen in de federatie een vossenjacht georganiseerd. In de Nicolaashof in Nieuwveen kan er gezocht worden naar figuren uit Bijbelverhalen.

De activiteiten van de Federatieweek worden afgesloten met het symposium ‘Als vrijheid je lief is’. Deze vindt op vrijdag 4 oktober om 19.30 uur plaats in de Petruskerk in Roelofarendsveen. Het symposium wordt geleid door Lara van Wel van Stichting Exodus. Er komen tijdens het symposium verschillende onderwerpen aan bod, waaronder ‘wat een straf eigenlijk met mensen doet’ en ‘wat daders voor mensen zijn’.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?