Foto: © Alphens Kozakkenkoor

Op 2 februari zal Frans Buijserd als burgemeester afscheid nemen van de gemeente Nieuwkoop. Om hem te bedanken zullen de Alphense Kozakken hem – tijdens een feestelijk concert – een muzikale hommage brengen. In de monumentale Hemelvaartkerk aan de Dorpsstraat heeft het Alphense koor een gevarieerd programma op de planning staan.

Als dank voor de jarenlange inzet van burgemeester Buijserd, die het stokje over zal dragen aan de nieuwe burgemeester Robbert-Jan van Duijn, heeft het Alphens Kozakkenkoor speciaal voor hem een muzikale hommage opgenomen in het programma.

“In de monumentale Hemelvaartkerk aan de Dorpsstraat, met zijn mooie akoestiek, steken de sonore stemmen van de bassen en baritons machtig af tegen de heldere eerste en tweede tenoren”, meldt stuurgroep Nieuwkoop 750 in prachtige woorden aan De Nieuwkoper. De muzikale leiding wordt mede verzorgd door Arkadi Gankin en – vaste begeleidster van het koor – Sheila Moens op de bajan, een Russische koppenaccordeon. De Oekraïense Anna Samoylova zal muzikaal begeleiden op haar viool.

Lees ook: Voorlopige programma 750 jaar Nieuwkoop: alle activiteiten

Het Alphens Kozakkenkoor bestaat uit zangers uit het hele Groene Hart en heeft zijn thuisbasis in Alphen aan den Rijn, waar wekelijks gerepeteerd wordt in de Maranathakerk. De leden komen onder andere uit Nieuwkoop, Ter Aar, Langeraar, Noorden en De Meije.

Het concert zal plaatsvinden op 2 februari om 14.30 uur. Om mee te kunnen genieten dient men wel in het bezit te zijn van een kaartje: deze kunnen voor € 15,- per stuk gekocht worden bij Bakkerij Tersteeg in Nieuwkoop, Noorden, Ter Aar en Wilnis en de Gemakswinkel in Langeraar. De kaarten kunnen ook online aangeschaft worden via de website van het Alphens Kozakkenkoor of bij het secretariaat van de kerk op dinsdag en donderdag van 9.30 tot 12.00 uur.