Het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. © P. van der Spek

Voor de tiende keer doet De Zevensprong – met de financiële hulp van het Oranje Fonds – mee met NLDoet. Op 14 maart wordt het gehele terrein van het multifunctionele centrum aan de Noordenseweg onder handen genomen. Zo worden onder andere fietsenstallingen op het terrein omgebouwd naar een kunstenaarsatelier.

De jaarlijkse NLDoet actie wordt aangepakt om het terrein een flinke opknapbeurt te geven. “Zowel huurders als bezoekers zullen hier profijt van hebben en bovendien komt het de totale inrichting van het buitenterrein sterk ten goede”, aldus een woordvoerder tegen De Nieuwkoper.

Voorzitter Peter Groen is erg blij met de toegezegde hulp en sponsoring van De Lange Houttechniek uit Nieuwveen: het bedrijf stelt – geheel belangeloos – hout beschikbaar om fietsenstallingen op het terrein om te bouwen naar ‘een volwaardig kunstenaarsatelier’.

Lees ook: LTV Zevenhoven nodigt leden en geïnteresseerden uit voor open dag

Extra handjes kunnen nog goed gebruikt worden. Als vrijwilliger meehelpen? Dat kan: om 9.00 uur beginnen de werkzaamheden op zaterdag 14 maart. Naar verwachting duurt de klus tot 15.00 uur.

Multifunctioneel centrum
De Zevensprong is een multifunctioneel centrum aan de Noordenseweg 23. Onder andere het Oudheidkundig- en Poldermuseum, het VVV-kantoor en restaurant LaCena by Nola zijn te vinden op het terrein.