De !Triggr kunstweken zijn terug in Ter Aar

Jong en oud maakt kunst voor de !Triggr Kunstweken. ©!Triggr

Goed nieuws, de !Triggr Kunstweken zijn terug. Van 19 juni tot en met 3 juli kan op veel plekken in Ter Aar kunst gesnoven worden. En ook kunst gemaakt worden.

Vogels in de gereformeerde kerk. ©!Triggr

“In deze ‘2021 !Triggr Kunstweken editie’ ga je vooral kunst in de Ter Aarse etalages bekijken, maar soms ook in de wachtkamer bij de huisarts of de fysiotherapie”, vertelt Barbara Zornig van Stichting !Triggr. “Voor deze nieuwe Kunstweken editie hebben wij diverse nieuwe expositielocaties gevonden.”

Zo is het mogelijk om kunst in de twee kerken van Ter Aar te bekijken. In de gereformeerde kerk kan dit op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur. De hervormde kerk opent haar deuren voor de Kunstweken op zaterdag 19 juni van 13:00 tot 15:00 uur, zaterdag 26 juni en 3 juli van 10:00 tot 14:00 uur en de woensdagen van 14:00 tot 16:00 uur.

Vier het leven
Twee bezoekers aan editie 2019 stippelen hun route uit. ©!Triggr

Het thema van dit Kunstweken-jaar is tweeledig. Het gaat om ‘bloemen’ en ‘vier het leven’.

“Corona has not left the building yet, dus we blijven nog steeds voorzichtig. Maar we zouden nu wel weer eens wat kunst en cultuur willen opsnuiven. Dit kan dus.”

Kunst die zoal te zien is, bestaat uit schilderijen, gemaakt met vele verschillende technieken en materialen (pastelkrijt, acrylverf, aquarel, olieverf), maar ook tekeningen, textielkunst, haakkunst, grote en kleine schilderijen, dichtkunst, illustraties, keramiek, houtkunst, steendrukken, beelden en nog meer. Kunstenaars, dichters en schrijvers, maar ook scholen, de BSO en de kinderopvang leveren kunst aan. Het kunst kijken is geheel gratis.

Handspinnen en straatdichten

Zaterdag 26 juni zijn er extra’s te zien en te ervaren. “Dan komt een handspingroep naar het Lindenplein en je kunt kennismaken met veel dichters uit heel Nederland, waaronder Jazz de Jong die helpt met het maken van een straatgedichtje met krijt. Neem hiervoor wel even je eigen krijt mee.”

In de weekenden is verder een workshop te boeken bij Valentine Juweliers in Ter Aar. Deelnemers maken hier een eigen sieraad. Informatie hierover is te krijgen bij Valentine Juweliers via 0172-748217.

Opening

De !Triggr Kunstweken openen zaterdag 19 juni om 13:00 uur in of bij het Triggr-gebouw aan de Middelweg. Wethouder Antoinette Ingwersen komt de opening verzorgen.

Meer weten over de !Triggr Kunstweken? Klik op deze link.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?