Wie vaak last heeft van buikpijn en diarree, maar daarnaast ook kampt met bijvoorbeeld concentratieproblemen of depressieve gevoelens, zou onderzoek kunnen doen naar de darmflora. Zowel fysieke als mentale klachten kunnen veroorzaakt worden door darmproblemen. Hoe komt u erachter of uw darmflora op orde is? Wat is het ‘microbioom’ en wat valt eruit op te maken wanneer deze getest wordt? Annette ter Heijden, ex-topsporter en orthomoleculair therapeut, geeft op dinsdag 7 februari om 20:00 uur een gratis webinar. Tijdens het webinar gaat zij in op het verband tussen geestelijke en lichamelijke ongemakken en hoe deze hun oorsprong kunnen vinden in de darmen. 

Microbioom-onderzoek

Het microbioom wordt gevormd door bacteriën, virussen, schimmels en gisten die te vinden zijn in de darmen. Dit microbioom werkt enorm hard om de darmwand gezond te houden en je afweersysteem te trainen. Een gezonde darm is grondlegger van een goed werkend lichaam én geest.

Wanneer mensen met klachten aankloppen is het zaak eerst onderzoek te doen naar pathogenen (schadelijke bacteriën, schimmels en parasieten) en te kijken naar ontstekingsmarkers, dat is de basis. Vanuit daar wordt een plan van aanpak gemaakt om het voedingspatroon aan te passen. Een microbioom-meting kan de puntjes op de ‘i’ zetten en is vooral zinvol wanneer het resultaat in context geplaatst kan worden, welke voeding is er (in de maanden/weken) voor de test gebruikt? Wanneer bepaalde voeding disbalans veroorzaakt is het van belang hier een aanpassing aan te doen zodat ‘verkeerde’ organismen ook op lange termijn geen voedingsbodem vinden om te groeien. De oorzaak wordt dan weggenomen.

Annette heeft zich – dankzij gevolgde trainingen en ervaring – de afgelopen jaren gespecialiseerd  om deze oorzaken aan te pakken en helpt u graag in het proces. Met als resultaat: een gezonde darm en een helder hoofd.

Ondersteunende werking van aloe vera

Aloe vera wordt ook wel ‘wonderplant’ genoemd. Veel mensen zijn bekend met het gebruik óp de huid, het werkt bloedstelpend en kan het herstelproces na verbranding, bij snij- of schaafwonden versnellen. Ook over de voordelen van oraal gebruik wordt steeds meer bekend, zo werkt aloe vera onder andere als anti-oxidant, anti-ontsteking, antimicrobieel, antivirus, anti-diabetisch en anti-tumor. Een bijna onmisbare aanvulling op de dagelijkse voeding ter bevordering van de gezondheid van de darmen en dus het lichaam en de geest in het algemeen.

De QuickScan

Soms zijn de signalen van het lichaam dat bepaalde processen niet optimaal verlopen subtiel. Wanneer u wilt weten of uw lichaam wat natuurlijke ondersteuning kan gebruiken, kunt u een afspraak maken met Annette voor een gratis QuickScan. Deze bestaat uit een vrijblijvend intakeformulier en een gesprek van 30 minuten, waarin zij u tips geeft en samen met u bekijkt hoe u het beste geholpen bent en wat uw verzekering daarin kan betekenen.

Meld u aan via de website

Het webinar ‘Darme, testen en microbioom’ vindt plaats op dinsdag 7 februari om 20:00 uur. Aanmelden is gratis en mogelijk via www.fysikosvoeding.nl/webinar. Voorafgaand aan het webinar ontvangen deelnemers een e-mail met link naar de livestream (ter attentie: controleer uw spambox).

Fysikos Voeding 

Annette heeft zich tijdens haar topsport-carrière de kennis eigen gemaakt om door middel van de juiste voedingsstoffen optimaal te kunnen presteren. Nu is zij werkzaam als orthomoleculair therapeut en kijkt naar hoe het lichaam maximaal kan profiteren vandeze voedingsstoffen. U kunt bij haar terecht met vragen over overgewicht, darmklachten, voeding bij sport, fibromyalgie, de huid, diabetes, maagklachten, voeding tijdens de zwangerschap, voeding voor baby’s/peuters/kleuters en bijvoorbeeld het immuunsysteem. Voor meer informatie en persoonlijk contact stuurt u een e-mail naar annette@fysikosvoeding.nl of belt u Annette via het nummer +31 (0)6 47 822 108.