Cursus realistisch tekenen en schilderen door Leo van Klink weer van start

cursus tekenen leo klink

Foto: © Leo van Klink

Binnenkort gaat de cursus realistisch tekenen en schilderen door Leo van Klink weer van start. De cursus vindt plaats op twee inspirerende locaties: de Cornelia Hoeve van Willy Verhaar (dinsdag) of bij Knaagdierenpension de Blaarkop in Nieuwe Wetering (woensdag). Tijdens de cursus worden de lessen tekenen en schilderen geïntegreerd aangeboden. Volgens Leo van Klink kunnen deze twee onderdelen niet los van elkaar gezien worden. Er wordt gewerkt naar directe waarneming en met hulp van foto’s.

Aan het begin van elke cursus krijgen de cursisten een tekenboek en een goed potlood waarmee zij gelijk aan de slag gaan. De tekeningen uit het tekenboek worden gebruikt bij het schilderen. Ook worden er thuisopdrachten gegeven. Onderwerpen die aan bod zullen komen bij de cursus zijn onder andere compositie, perspectief, toon, kleur en kleuren mengen.

Lees ook: Opschoonactie: Nieuwkoop schoon de zomer in

Aan het eind van de cursus is de cursist in staat zelf een schilderij te maken van begin tot eind. De lessen starten rond 1 september 2019. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via vanklink@casema.nl of via telefoonnummer 0172573653.

Aanmelden kan tot uiterlijk 18 augustus 2019. De organisatoren raden aan niet te lang te wachten met aanmelden, want vol=vol.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?