Column: Sinterklaas, koop lokaal uw cadeaus!

column sinterklaas koop lokaal uw cadeaus

Morgen is het weer zover: Sinterklaas komt weer aan in Nederland. Ook in Nieuwkoop, bij restaurant LKKR om precies te zijn. Rond half drie zal hij – vergezeld met zijn Pieten – aanmeren bij het pittoreske haventje aan het Reghthuysplein. Hoewel er op dat moment met name pepernoten gestrooid zullen worden – zelfs glutenvrije varianten – zullen de komende week ook cadeautjes in schoenen gevonden gaan worden én kan ook een presentje op pakjesavond natuurlijk niet ontbreken.

Ondanks dat Sinterklaas al honderden jaren oud is, gaat hij tóch zeker wel met de tijd mee. Een baard is helemaal ín, of wacht, die had hij al. Ook shopt de goedheiligman steeds vaker online: of dit slim is, is nog maar de vraag. Zo zijn er de laatste jaren veel problemen met verzendingen en te laat bezorgde pakjes. Een ramp-scenario voor Pakjes Piet.

Maar een nog veel belangrijker punt is het volgende: kan Sinterklaas volgend jaar gevierd worden zonder een gezellige sfeer in winkels én een speciaal verlicht winkelcentrum tijdens de feestdagen? Nee he? Het is daarom veel slimmer, voor onze lieve Sint, om zijn cadeaus in de lokale winkels te kopen. Niet alleen zijn ze dan sowieso op tijd, ze worden ook netjes verpakt mét een glimlach én de versieringen zullen ook volgend jaar weer terugkeren.

Door: B. Westers

Ook een column aanleveren? Stuur jouw stukje op en wie weet staat jouw column de volgende keer op De Nieuwkoper!


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?