Column: Kruidnotendiscussie

kruidnotendiscussie

Afgelopen week las ik een artikel dat de kruidnoten weer in de schappen van de supermarkten lagen. Een groot probleem voor velen, bleek uit verschillende kwade reacties onder berichten op social media. Het zou ‘veel te vroeg zijn’ en men was nog ‘aan het zweten en bijkomen van de warme dagen’. Oke, eerlijk is eerlijk. In september hoef ik ook nog niet te denken aan warme chocolade melk, een bakje kruidnoten en een stelletje Pieten in de hal. Sterker nog: met het – nog – ontbreken van schemering in de avonduren, kan Piet nog geen eens stiekem de pakjes door de schoorsteen duwen…

Afijn, terug naar de pepernoten-kwestie. Die o-zo belangrijke discussie die nét voor de zwartepietendisucussie (jep, het is één woord) nog even roet in het eten moet gooien voor mensen die wél alvast wat willen snoepen van al dat lekkers. Het bord boven het display met kruidnoten zegt mij immers: ‘Voor wie niet kan wachten’. En laat dat nou net een de boodschap zijn waar ik naar toe wil met mijn column, het woordje ‘voor’. Niet iedereen HOEFT die kruidnoten te kopen. Wil je het niet? Laat het lekker liggen!

Wat dacht je van Matzes: de krokante ongezuurde cracker die veel met Pasen wordt gegeten. Ligt gewoon heel het jaar in het vak. En hoor je daar iemand over klagen?

Door: Jacques

Ook een column aanleveren? Stuur je column naar de redactie en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op Nieuwkoper.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?