Een vrachtwagen op de Langeraarseweg vlak na 21:00 uur. ©Anke Steffers

Mijn avondklok is ingegaan. Die van jou natuurlijk ook. Maar ik heb hem buiten laten ingaan. In het openbaar. Op de Ringdijk bij de hervormde kerk en het gemeentehuis in Ter Aar. Ik wilde de avondklok horen ingaan en wilde jullie daarvan getuige laten zijn.

Toen ik mijn wandeling startte, even voor half 9, vond ik het erg druk op straat. Wat auto’s betreft dan. Maar ook in het Argonnepark kwam ik vier mensen tegen, terwijl  ik normaal zelden iemand zie tijdens mijn avondwandelingen. Iedereen wilde nog even buiten zijn of was haastig op weg naar huis.

De klok kroop steeds dichter naar 21 uur toe. Het werd stiller en stiller. Even voor negenen nam ik mijn positie in op een grasveld achter het Ter Aarse gemeentehuis. Nieuwsgierig, een beetje zenuwachtig, maar bovenal met een gevoel van: ‘Dit is uniek, een zeldzaamheid.’

Luister mee naar de Stilte van de Avondklok: