Het centrum van Ter Aar is volop in ontwikkeling om er een gezellig dorpshart van te maken. Als voorbereiding op Centrumplan Ter Aar is de Vlinder gesloopt. Tot een ontwikkelaar gevonden is voor het plan blijft het terrein leeg. Maar niet als het aan CDA-kandidaat Romy van Dijk ligt. Zij wil tijdelijke woningen plaatsen op het braakliggend terrein.

Het College wil op de locatie van de Vlinder ruim veertig woningen bouwen. Het plan is om dit tegelijk met de ontwikkeling van het nieuwe centrum te doen. Om dit goed voor te bereiden en het centrumplan uit te werken, wordt momenteel gezocht naar een goede ontwikkelaar. Het CDA wil in deze periode tijdelijke woningen plaatsen. Ter Aarse en CDA-kandidaat Romy van Dijk ziet een mooie kans voor starters: “Met ruim tien tijdelijke woningen kunnen we de plek een mooie invulling geven. En starters hun eerste stap bieden naar hun droomhuis.”

Doorstroomoptie

Over de voorwaarden is Van Dijk helder: “Natuurlijk gaat het om een tijdelijke woning. Bij de start van de bouw worden de woningen weer weggehaald.” Maar de tijdelijke bewoners staan daarna niet met legen handen. Het CDA wil een doorstroomoptie geven voor een van de andere woningbouwprojecten. “We bouwen de komende jaren op meerdere plekken in Ter Aar, zoals op de oude basisschoollocaties. Als het aan ons ligt, zorgen wij voor een doorstroomoptie naar een van deze projecten”, oppert Van Dijk.

Dit mag overigens niet ten koste gaan van de snelheid op het project maakt zij duidelijk: “Het is én-én. We moeten blijven versnellen om voldoende woningen te bouwen, maar we moeten ook de mogelijkheden die we nu hebben, gebruiken. Zo kunnen we weer een aantal starters hun eerste woning geven.”