Beeld: De uitgebrande taxibus. © Brandweer Gemeente Nieuwkoop

De brand die gisteren woedde bij taxibedrijf Van der Laan op het industrieterrein vroeg veel energie, meldt de brandweer. De brandweer werd donderdagochtend gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Transportweg in Nieuwkoop: er bleek een taxibus in de brand te staan. Na enige tijd was de brand geblust en hebben er diverse nacontroles plaatsgevonden.

“Aanrijdend werd ons gezegd dat er meerdere taxi’s in de brand zouden staan en om deze reden ook alvast door de meldkamer was opgeschaald naar middelbrand.‬ ‪Dit betekent dat er een tweede tankautospuit (TS) bij komt, uit Aarlanderveen in dit geval, en een Officier van Dienst die de inzet leidt”, legt de brandweer uit. Bij die inzet bleef het echter niet: ook was brandweer Koudekerk ter plaatse: zij zorgden voor schone kleding.

ZIE OOK

Grote brand bij taxi Van der Laan op het industrieterrein in Nieuwkoop

De inzet vroeg volgens de brandweer veel energie: “‪Aangezien het één van de warmste dagen van het jaar was en de inzet veel energie vroeg heeft een collega gedurende de inzet gezorgd voor koude drankjes en broodjes”, aldus brandweer gemeente Nieuwkoop.

ZIE OOK

Brandweer rukt uit voor zwemmende koe in Nieuwkoopse Plassen