Bouwwerkzaamheden nieuwe Ashram College flink gevorderd: oplevering einde jaar

ashram nieuwe schoolgebouw

Foto: Het nieuwe schoolgebouw staat nog in de steigers. © Van Vliet

Vanwege de flinke vorderingen van de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe Ashram College, zal het nieuwe gebouw eind december 2019 al opgeleverd worden. Ook de ruimte rondom het nieuwe gebouw wordt compleet ingericht: zo moet er schoolplein, parkeerplaatsen en een fietsenstalling komen. Naar verwachting wordt het nieuwe schoolgebouw in februari 2020 in gebruik genomen.

Iedereen die langs de rotonde bij het Kennedyplein rijdt ontkomt er niet aan: er is de afgelopen periode flink doorgewerkt aan het nieuwe schoolgebouw van het Ashram College. De bouwwerkzaamheden zijn zo ver gevorderd, dat gemeente Nieuwkoop meldt dat het gebouw eind december 2019 opgeleverd zal worden.

Lees ook: Opvallend gezicht: kruising op de Kerkweg geel geschilderd

Voor de inrichting van het gebied rondom de school zal in oktober een aannemer geselecteerd worden. Uiteraard komt er een schoolplein en worden er parkeerplaatsen langs de Esdoornstraat aangelegd. Ook zouden er plannen zijn voor ‘een terras in de vijver langs de Achterweg’. In een later stadium – vanaf januari – zullen de werkzaamheden gestart worden voor een fietsenstalling en het aanleggen van parkeerplaatsen langs de Lindelaan. De laatste werkzaamheden zal het aanbrengen van beplanting zijn, aldus de gemeente.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?