Bouw laatste woningen en woonrijp maken DrieKoppenland en De Kuil in Noorden

Sfeerbeeld van DrieKoppenland. ©woneninnieuwkoop.nl

Op de woningbouwlocatie DrieKoppenland in Noorden wordt gewerkt aan de bouw van de laatste woningen. Na de bouwvak als alle woningen zo goed als klaar zijn, wordt het laatste deel van de wijk woonrijp gemaakt en de rijbaan aangelegd.

De rest van de werkzaamheden, zoals het aanleggen van de parkeervakken en de verlichting, is al afgerond. “Wij verwachten in september/oktober dit jaar de entree van DrieKoppenland aan te leggen. Aanwonenden ontvangen hierover een bewonersbrief”, schrijft gemeente Nieuwkoop op haar website.

Nieuw fietspad

Straks kun je vanaf de nieuwe woonwijk DrieKoppenland, achter de tennis langs, meteen naar de Molenweg fietsen en wandelen. “We leggen voor de zomer het fietspad aan met betonnen fietspadelementen (easypath). Deze liggen al op het fietspad Molenweg en sluiten straks mooi op elkaar aan.” De aansluiting van het fietspad op de woonwijk DrieKoppenland wordt na de zomervakantie aangelegd, omdat de stenen niet voor de vakantie geleverd kunnen worden. “Hier maken we een tijdelijke oplossing, zodat je het fietspad wel al kunt gebruiken.”

Nieuwe parkeerplaats

De parkeerplaats bij NSV’46 en tennisvereniging LTV Noorden wordt opgeknapt. Aannemer AW Rijneveld is eind april gestart en rond het werk voor de zomervakantie af. Straks is er meer plek voor fietsen, een logischere wandelroute en er is geprobeerd de parkeerplaats zo groen mogelijk te houden.

LEES OOK:
Werkzaamheden aan straatwerk en riolering in Noorden bijna gereed

Gerberastraat

In de Gerberastraat ligt nog werk te wachten aan riolering, ophoging en bestrating. Liander voert vooruitlopend werkzaamheden uit aan het elektriciteitsnet. Om de wijk bereikbaar te houden, zijn deze werkzaamheden niet meegenomen met het werk van Van Ooijen in De Kuil. Liander start naar verwachting in het najaar en werkt door tot het einde van het jaar.

In het voorjaar van 2022 start het werk aan de riolering, het ophogen en de bestrating. Er wordt gewerkt bij Gerberastraat 2 t/m 38 (het ‘hofje’) en in de Gerberastraat tussen de Anjerstraat en bij de toegang van de woonwijk DrieKoppenland. Direct omwonenden ontvangen later meer informatie over deze werkzaamheden.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?