Een Elfstedentocht voor kinderen: het gaat ook dit jaar weer gebeuren op de Vechtsebanen. Op zaterdag 1 februari vertrekken er weer bussen vanuit Nieuwkoop en Noorden naar de kunstijsbaan in Utrecht. Alle basisschoolkinderen van de scholen uit Nieuwkoop en Noorden uit groep 3 tot en met groep 8 kunnen zich online inschrijven om deel te nemen. Dit jaar is ook een goed doel aan het evenement gekoppeld: het Wilhelminakinderziekenhuis in Utrecht.

Een stempel bij elke van de elf steden, koek en sopie kraampjes en een kruisje na het inleveren van een volle stempelkaart. Op zaterdag 1 februari wordt de kunstijsbaan in Utrecht weer omgetoverd tot de provincie Friesland, tijdens de jaarlijkse Elfstedentocht voor kinderen. Schaatstrainingsgroep NINO en natuurijsclubs organiseren – net als andere jaren – weer vervoer van en naar Utrecht. Na terugkeer wordt er ook weer samen geluncht: zowel in de Bun in Noorden als bij de Landijsbaan in Nieuwkoop.

Lees ook: Basisschool de Zilveren Maan staakt op 30 en 31 januari: school gesloten

Om deel te kunnen nemen aan deze Jeugdelfstedentocht dienen kinderen zich op te geven. Dit kan door een bericht te sturen naar jeugdcoordinator@stgnino.nl. In Noorden kunnen kinderen zich ook opgeven bij Henri van Capel aan de Dahliastraat 16. Een deelname bedraagt € 5,- per persoon. De bus vertrekt op 1 februari om 08.50 uur vanaf de Nieuwkoopse Landijsbaan, om 09.00 uur in Noorden bij de Klinker en om 09.05 uur bij de kerk in Woerdense Verlaat.

Benieuwd hoe het eraan toegaat tijdens de Jeugdelfstedentocht op de Vechtsebanen? Bekijk de video hieronder.