Bijzondere expositie over schaatsen binnenkort te bewonderen bij De Zevensprong

stichting de zevensprong

Foto: De locatie van Stichting De Zevensprong aan de Noordense weg.  © Stichting De Zevensprong

Na twee jaar voorbereiding is het bijna zover: De Zevensprong in Nieuwkoop opent haar deuren voor publiek met de expositie ‘Schaatsen, IJsmutsen en Timmergereedschap’. De collecties herinneren aan gebeurtenissen die Nieuwkoop door de jaren heen een grote bekendheid hebben gegeven.

Na twee jaar heel hard gewerkt te hebben opent Stichting De Zevensprong in Nieuwkoop binnenkort haar deuren. In de compleet gerenoveerde stal aan de Noordenseweg zal een expositie te bewonderen zijn met verschillende schaatsattributen en onder andere oude gereedschappen. Afgelopen week besteedde ook televisieprogramma Man Bijt Hond aandacht aan de bijzondere expositie.

De schaatsattributen zijn verzameld door de familie Van Kempen uit de Hoef, bekend van het museum Koud aan de Dijk. Met name de oude gereedschappen zijn verzameld door Henk de Boer: ook hij heeft een museum, Kom d’r In op het Zuideinde.

Lees ook: Alphens Kozakkenkoor zal burgemeester Frans Buijserd bedanken met muzikale hommage

De expositie zal geopend worden op 24 januari door scheidend burgemeester Frans Buijserd. Vanaf eind januari is de collectie te bewonderen op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen van 13.00 tot 16.00 uur aan de Noordense weg 23 in Nieuwkoop.

Speciaal voor groepen, bijvoorbeeld schoolklassen, zijn er speciale openingstijden op aanvraag beschikbaar. Hiervoor kan er contact opgenomen worden via info@zevensprongnieuwkoop.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?