Bewoners denken mee over ontwerp én boomsoorten in Vogelenbuurt

De Vogelbuurt in Ter Aar. ©Anke Steffers

De Vogelenbuurt in Ter Aar is toe aan groot onderhoud. Delen van de wijk worden opgehoogd, er wordt gewerkt aan de riolering en de bestrating wordt vernieuwd. Inwoners konden tot en met 3 januari reageren op het ontwerp én hun stem uitbrengen op welke boomsoort ze in hun buurt wilden. De gemeente maakt deze maand de resultaten bekend.

Een groot deel van de straten in de Vogelbuurt krijgt een nieuwe inrichting. Met name de Zwanenlaan en Reigerlaan gaan er anders uitzien. De gemeente sprak hierover in de laatste maanden van 2020 diverse keren met de bewonersgroep uit de wijk Klankbordgroep vervanging riool en herinrichten Vogelenbuurt en Dorpsraad Het Vosje. Met deze twee groepen is een voorlopig ontwerp gemaakt. Via het digitale bewonersplatform van de gemeente is het ontwerp te bekijken. Het was ook op dit platform dat inwoners op het ontwerp konden reageren en hun stem konden uitbrengen op hun gewenste boomsoort. De gemeente maakt deze maand de resultaten van de reacties en het stemmen bekend.

Bekijk het voorlopige ontwerp van de Vogelenbuurt.

Lees ook: Nieuwkopers kunnen meedenken met Regionale Energie Strategie

Electriciteitsnet
Elektriciteitsbedrijf Liander is vooruitlopend bezig geweest met het vervangen van het elektriciteitsnet in de Reigerlaan, Kievitspad, Leeuwerikspad, Merelpad, Mezenpad, Patrijslaan en Zwanenlaan. De werkzaamheden nemen ongeveer een jaar in beslag.

 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?