In de veiling die direct de aftrap van de Rotary Bike Challenge is, zijn de teamcaptains en andere zaken geveild. ©Facebook Rotary Ter Aar

Meervoudig Paralympisch kampioen op de handbike, Jetze Plat uit Vrouwenakker, is zondag 3 april één van de teamcaptains van de vijfde Rotary Bike Challenge. Net als Elfstedenkampioen Henk Angenent, schaatstopper Bob de Jong en oud-fietskanjers Erik Breukink en Steven Rooks. Zij zetten zich in voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Tesselhuus.

Henk Angenent, Jetze Plat, Steven Rooks, Bob de Jong en Erik Breukink zijn ‘geveild’ tijdens de kick-off van de Rotary Bike Challenge. Hun opbrengst wordt gevoegd bij het inschrijfgeld van de al bijna vijftig deelnemende bedrijvenfietsteams. Angenent is al jaren ambassadeur van de Rotary Bike Challenge, georganiseerd door Rotary Ter Aar. De beroemde teamcaptains rijden met hun fietsploeg 40, 70 of 120 kilometer door het Groene Hart. Het uitgezette parcours bestaat uit varianten op de trainingsrondjes van de Elfstedenkampioen uit Woubrugge. Angenents trainingsfiets is ook geveild voor het goede doel.

Inschrijven

De lustrumeditie van de Rotary Bike Challenge staat voor zondag 3 april op het programma. De inschrijving voor deelname is inmiddels geopend voor individuele deelnemers. Iedereen kan fietsen in eigen tempo, op de elektrische fiets of op een gewoon rijwiel. De uitdaging zit hem in de juiste voorspelling van de tijd die je over het parcours doet. Inschrijven kan via deze link.

Goede doelen

De opbrengst van de Bike Challenge gaat naar twee goede doelen. Als eerste het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Via dit fonds kunnen kinderen uit arme gezinnen in Nederland toch meedoen aan een sport of lid worden van een club. Bij Stichting Tesselhuus krijgen zwaar gehandicapte cliënten van Ipse de Bruggen uit onze regio, die anders nooit op vakantie kunnen, een aangepaste vakantie aangeboden.

Meer weten? Kijk op www.rotaryteraar.nl