Beginnerscursus Chinees bij Triggr bijna van start

De beginnerscursus Chinees (Mandarijn) gaat dinsdag 18 mei van start bij Stichting !Triggr – Volksuniversiteit Cultuurconnectie. Er zijn al diverse aanmeldingen binnen, maar er is nog plek voor één of twee extra cursisten.

Tijdens deze cursus leer je de beginselen van de Chinese taal. De nadruk ligt op het leren spreken en verstaan van het Chinees. Na afloop van deze cursus ken je ongeveer 120 Chinese woorden waarmee je eenvoudige conversaties in het Chinees kunt voeren, zoals begroeten en voorstellen, de weg vragen, vragen wat iemand wil drinken, vertellen over familie, vertellen over je dagindeling, iets kopen in een winkel en een praatje maken over het weer.

Inge Jansen

De cursus wordt gegeven door de enthousiaste Chinadeskundige Inge Jansen. Zij studeerde sinologie (Chinastudies) aan de universiteit van Leiden en aan de People’s University van China in Beijing. Inmiddels bestudeert ze China al meer dan twintig jaar, waarbij ze originele invalshoeken vindt om haar kennis over China te delen. Jansen geeft lezingen en workshops over de Chinese cultuur en geeft Chinese taalles aan leerlingen van het voortgezet onderwijs op verschillende scholen.

Informatie is te vinden op de website van Triggr via triggr.nu/agenda/chinees. De cursus wordt gegeven bij !Triggr aan de Middelweg in Ter Aar. Informatie: 06-23071268. Mochten de regels het niet toelaten samen te komen, dan start de cursus videobellend.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?