Op 30 en 31 januari is er opnieuw een landelijke staking: het primair- en voortgezet onderwijs staakt op deze twee dagen voor extra investeringen in het onderwijs. Op diverse locaties in Nederland worden marsen en manifestaties georganiseerd. Ook basisschool de Zilveren Maan in Nieuwkoop meldt vandaag op social media dat de school haar deuren op deze twee dagen sluit.

In een nieuwsbrief heeft de Nieuwkoopse openbare basisschool ouders geïnformeerd over deze landelijke staking. De Zilveren Maan zou – als aangesloten school bij onderwijsorganisatie de Morgenwijzer – met andere scholen in gesprek gegaan zijn over hoe zij ‘vorm en inhoud gaan geven’ aan de landelijke staking.

Lees ook: VIDEO: Basisscholen Maranatha en De Rietkraag demonstreren op schoolplein

Uiteindelijk is er besloten om deel te nemen aan de staking: “Het besluit om deel te nemen aan deze staking is deze week ook door Het Zilveren Maan Team genomen. Wij staan pal achter de zorgen over de vier grote thema’s in het onderwijs; de werkdruk, het lerarentekort, het directeurentekort en de salariëring. We dragen, vooral vanuit het belang van de leerlingen, graag ons steentje bij in de zoektocht naar constructieve oplossingen”, meldt de openbare basisschool op social media.

De school zal op 30 en 31 januari gesloten zijn.