Arbeidsmigranten uit Ter Aar dienen aanklacht in bij burgemeester: ‘Wij wonen achter hekken in de schimmel’

huisjes arbeidsmigranten ter aar

Foto: Het park met de huisjes achter hekken in Ter aar. © Archief,  Nieuwkoper

Woensdag 9 oktober zullen verschillende arbeidsmigranten uit Ter aar samen met de FNV-vicevoorzitter een aanklacht indienen bij de burgemeester van Nieuwkoop. De arbeidsmigranten willen dat de burgemeester zorgt voor een verbetering van de huisvesting. Zo is in de huisjes – waar zo’n 200 werkers wonen – geen verwarming te vinden en leven ze onder erbarmelijke omstandigheden.

Om 18.00 uur gaat het gebeuren: een delegatie van arbeidsmigranten gaan samen met Kitty Jong, FNV-vicevoorzitter, een aanklacht aandienen bij de burgemeester van Nieuwkoop bij het gemeentehuis in Nieuwveen. Zij zullen burgemeester Buijserd nadrukkelijk vragen om nu in te grijpen. De huisvesting zou in erbarmelijke staat zijn. De problemen rondom de huisvesting zijn gebundeld in een zwartboek.

Lees ook: € 25.000 subsidie voor project ‘Hollandse Iconen in de Polder’

Volgens Kitty Jong zijn er vaak misstanden als uitzendbureau’s zowel functioneren als huisbaas én werkgever: “Minister Koolmees stelde onlangs dat huisvesting van arbeidsmigranten een zaak van gemeenten is. Daarom staan wij hier. Net als deze zomer in Zeewolde, blijkt dat er vaak misstanden zijn als uitzendbureaus de dubbele pet van huisbaas én werkgever op hebben“, aldus Jong.

De arbeidsmigranten willen echter ook een positief signaal afgeven. Ze zullen tijdens hun bezoek aan het gemeentehuis, burgemeester Buijserd uitnodigen om een kijkje te komen nemen in hun huisjes.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?