#ankehoudt van Sinterklaas

Ik ben gek op het Sinterklaasfeest. Als kind al. Al was dat toen natuurlijk omdat je wist dat je lekkers en cadeautjes kreeg. Maar nog altijd ben ik een mega Sint-fan.

Ik kijk het Sinterklaasjournaal en de landelijke intocht. Ik heb in twee dorpen van gemeente Nieuwkoop de Sint onthaald.  En ik speelde menigmaal Piet, maakte de gekste sprongen, klierde tijdens de ontvangst op scholen en stuiterde de gangen, pleinen en klaslokalen door. Het kon mij niet zot genoeg zijn.

Ik kijk uit naar Pakjesavond en hoop dat die avond een uitzondering blijft wat betreft het te ontvangen aantal bezoekers thuis. Ik heb nog één neefje dat gelooft – waarschijnlijk het laatste jaar – mijn nichtje en twee andere neefjes zijn dat station al gepasseerd. Maar we doen allemaal nog even leuk mee. We trekken lootjes, maken surprises en/of een gedicht. En iedereen koopt ook altijd iets voor de overige familieleden.

Dat er op De Nieuwkoper dus veel Sinterklaas staat, is niet zo raar. Maar het is ook zo’n vertrouwde traditie. En als ik zaterdag in Ter Aar keek, er waren echt honderden mensen op de been. Een week eerder in Nieuwkoop was het ook retedruk. Jong en oud geniet ervan.

En daarom bedacht ik om een Sinterklaas-fotoboek te maken. Zeker omdat ons in deze tijd veel leuks wordt afgenomen. Ik plaatste een oproep voor foto’s op Facebook en wow, wat zijn we verwend.

Bekijk ‘Het grote De Nieuwkoper Sinterklaas fotoboek’ en de overige artikelen via deze speciale pagina.

anke@nieuwkoper.nl

Nodig #anke uit

De #anke-reeks is voor bedrijven en ondernemers in gemeente Nieuwkoop. Nodig mij uit om iets te komen ervaren, te beleven, te ontdekken, te proeven of te zien. Ik schrijf van mijn bevindingen een column en als het onderwerp zich ervoor leent, zal ik ook een vlog maken. Kleed mij aan in de nieuwste (kerst)mode of laat mij jullie eigen gemaakte worst proeven. Laat mij een activiteit uitproberen of neem me mee naar de veiling, want hoe krijg je jouw winkel gevuld met versproducten? Of misschien heeft jouw bedrijf een nieuw snufje uitgevonden of een interessante app gemaakt die ik kan uitproberen. Mogelijkheden te over. Leuk als unieke en vernieuwende promotie. Vraag informatie op via maaike@vivanieuwkoop.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?