Foto: De stormbaan op het water in Zwembad De Wel. © Zwemvereniging De Plas

Op 7 september vierde Zwemvereniging De Plas haar 40-jarige jubileum. Er was een stormbaan op het water, er werd gedoken naar snoep en er waren glijbaanraces. Er werd een speech gehouden door voorzitter Emil Hoogstad, met daarin onder andere een terugblik over de geschiedenis van de zwemvereniging. Later op de avond was er een barbecue en werd er een pubquiz gehouden.  Eerder dit jaar werd al een reünie georganiseerd. 

Zwemvereniging De Plas bestaat dit jaar 40 jaar. 7 september j.l. werd dit uitgebreid gevierd in zwembad De Wel met een groot feest. De gasten werden warm ontvangen, waarna zij zich vermaakte op een stormbaan in het water. Er werd gestreden tussen waterpoloërs en wedstrijdzwemmers, maar ook trainers legden het af tegen pupillen. Ook werd er door kinderen gedoken naar snoep in het zwembad.

Emil Hoogstad – voorzitter van de Nieuwkoopse zwemvereniging – hield daarna een speech. Er werd teruggeblikt op de geschiedenis van de zwemvereniging. Verschillende sponsoren werden tijdens deze speech ook in het zonnetje gezet. Na de speech konden bezoekers van het jubileumfeest genieten van een barbecue.

Lees ook: Jubileum: 40e Langeraarse Braderie op zaterdag 14 september

Later op de avond werd een leuke pubquiz gehouden met daarin vragen over de Zwemvereniging De Plas. Hierbij leerden de leden elkaar nog beter kennen: “Want wie zorgt er eigenlijk altijd voor shampoo bij de wedstrijdzwemmers, waar gaan de trimzwemmers heen op kamp, aan wie kan je om trainingsspullen vragen als je wat vergeten bent, en wat houdt een Jan-bal in?” Het jubileumfeest werd feestelijk afgesloten met een drankje.

Zwemvereniging De Plas bedankt iedereen voor de gezelligheid: “Bedankt voor al jullie gezelligheid! Alle vrijwilligers, ENORM bedankt! En natuurlijk de sponsoren, waar we niet zonder kunnen, dankjewel“.