“Velen hebben al gevraagd wanneer het Zonneveer weer in de vaart zal zijn,” laat Bas van Benten weten. “Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen en het ziet er prima uit. De eerste vaartjes staan gepland voor Koningsdag, woensdag 27 april.”

Na de start van het Zonneveer-vaarseizoen gaat de speciale veerpont op zonne-energie op zaterdag en zondag varen in de maand mei. En vanaf 1 juni weer dagelijks, behalve op de maandag.

Vroeg in het seizoen is de natuur op zijn mooist om fietsers en wandelaars in een klein uurtje vanuit Noorden (vertrek om 11:00, 13:00 en 15:00 uur) naar de Hollandse Kade (bij de Meije) of andersom (vertrek om 12:00, 14:00 en 16:00 uur) te brengen.

“Onvergetelijk ervaring”

De route verbindt de fietsknooppunten 83 en 57 met elkaar, zodat dit ook een mooi onderdeel van een grotere fietstocht kan zijn. “Onderweg kun je genieten van een van de mooiste plekjes van het Groene Hart, want we varen fluisterstil al meer dan twintig jaar voor honderd procent op zonne-energie door het fantastische moeras en rietland. De schipper kan je het een en ander vertellen over het ontstaan van het gebied, de flora en de fauna. En vaak worden er bijzondere zeldzame vogels gespot. Het bezorgt je een onvergetelijke herinnering.”

Praktisch

In totaal kunnen er per veerdienst twaalf personen en acht fietsen mee. Vanaf 6 jaar kost meevaren 3 euro, tot 6 jaar en voor een hond zijn de kosten 1,50 euro. Wanneer er een fiets, kinderwagen of rolstoel meegaat, betaal je 1 euro extra. Opstappen bij fietsknooppunten 83 (dichtbij het knooppunt, naast de kerk aan de loswal in Noorden) en 57 (De Meije).

Check voordat je een overtocht wilt maken altijd eerst even de website www.zonneveer.nl.