Vanaf 27 mei is er in Het Reghthuys gedurende dertien weken ‘Zomerkunst’ te zien. Inmiddels zijn we over de helft, maar er is nog genoeg te genieten. Men kan van dinsdag tot en met vrijdag èn op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur een kijkje nemen. Op zaterdag is de expositie van 10.00 tot 17.00 uur geopend.
Jim Heffernann en Wim de Groot exposeren van 9 t/m 14 juli.

Jim Heffernann ziet fantastische vormen met schitterende kleurschakeringen in lucht, zee , wolken en weerspiegelingen in het water.
Ook raakt hij geboeid door dieren en kleuren van gewone dingen. Hij schildert dan graag snel en spontaan met een losse toets en brede kwast in felle, soms bijna onrealistische kleuren, zijn interpretatie van de werkelijkheid.
Wim de Groot kwam, na zijn pensionering eind 2015, via een bevriende kunstenares in aanraking met beeldhouwen. Er volgden workshops en lessen bij een professionele beeldhouwster. Nu heeft hij zijn atelier aan huis en werkt hij iedere maandagmiddag samen met twee Nieuwkoopse beeldhouwsters. Zijn favoriete materialen zijn hardere steensoorten zoals Indiaas serpentijn en speksteen.