Het is al weer de derde week van Zomerkunst, een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Culturele Vereniging ‘t Reghthuys. Van 27 mei tot en met 24 augustus exposeren telkens twee kunstenaars gedurende één week hun werk. Deze week (10-16 juni) zijn dat Astrid den Haan en Gerrit Peele.

Astrid den Haan is Free Spirit, allround en autodidact fotograaf. In haar werk, een combinatie van straatfotografie en macrofotografie, toont ze de schoonheid van de ‘verborgen kant’, het onvolmaakte: puur, observerend en eerlijk.
Ook de kracht en het verval van de natuur fascineert haar, evenals de groeiende afstand van onszelf tot de natuur.


De beeldhouwwerken van Gerrit Peele ontstaan vaak vanuit een strak omlijnd ontwerp dat hij van tevoren heeft uitgedacht. Zijn door de jaren heen opgebouwde technische vaardigheden komen hierbij goed tot zijn recht. Ideeën en inspiratie vindt hij in meetkundige figuren, maar ook in de natuur. Gerrit geeft cursussen volgens de eeuwenoude beeldhouwers/steenhouwers traditie.

Zomerkunst is op dinsdag tot en met vrijdag èn op zondag van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Op zaterdag gaat het Reghthuys al om 10.00 uur open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *