Vanaf 27 mei is er in Het Reghthuys gedurende dertien weken ‘Zomerkunst’ te zien. Elke week exposeren telkens twee kunstenaars hun werk. Belangstellenden kunnen van dinsdag tot en met vrijdag èn op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur een kijkje nemen. Op zaterdag is de expositie van 10.00 tot 17.00 uur geopend.
De tweede week Zomerkunst (3 t/m 9 juni) wordt ingevuld door Gert Oudenes en Margreet Roorda.

Gert Oudenes
Gert vindt in de natuur met al zijn veranderende vormen, structuren, kleuren en licht zijn grootste bron van inspiratie. De ruimte om ons heen in al zijn grootsheid en intimiteit. Onverwachte abstracties in weerspiegelingen in het water. Hij maakt schilderijen, tekeningen, foto’s en fotobewerkingen die zich bewegen tussen figuratie en abstractie.


Margreet Roorda
Zij heeft, na een loopbaan als lerares beeldende vormen, via een ambachtelijke opleiding keramische technieken, haar passie gevonden in klei. Textuur speelt een belangrijke rol in haar schalen en beelden, waarbij ze gebruik maakt van allerlei materialen uit de natuur. Ook druktechnieken als linoleumsnede en etsen zal men in haar keramiek tegenkomen.