Dit team met 15 meiden speelt nu 3 jaar bijna in dezelfde samenstelling en dat werpt zijn vruchten af. Na de winterstop werd er gestart in een nieuwe voorjaarscompetitie met een aantal onbekende teams als tegenstander.

De start was goed tegen een club met een grote historie, namelijk Xerxes DZB uit Rotterdam. Zonder een aantal geblesseerden werd er gestart met een goed resultaat, namelijk een 1-4 overwinning.

Daarna werd de thuiswedstrijd tegen Woerden gewonnen met 5-2 voordat we de uitwedstrijd tegen Alphense Boys moesten spelen. Deze tegenstander leek in deze competitie op voorhand onze grootste concurrent. Met goed voetbal in een hoog tempo werd deze tegenstander met 0-6 van de mat gespeeld.

De wedstrijden tegen Nieuwerkerk (5-0), Soccer Boys(6-0), ASW (3-0) , ARC (6-0) die daarna volgden werden met grote overmacht gewonnen. Met nog 3 wedstrijden te gaan had concurrent Olympia inmiddels een keer verloren. Zij wonnen hun wedstrijden tot aan dat moment steeds met minimaal verschil, maar bleef hierdoor wel in het spoor van ons meiden.

Na een 3-7 overwinning bij Be Fair stond de topper tegen Olympia op het programma. Bij winst zou het kampioenschap een feit zijn en bij een gelijkspel mocht door het veel betere doelsaldo de laatste wedstrijd verloren worden met maar liefst 19 doelpunten verschil.

De spanning zat ons duidelijk in de weg tijdens deze zinderende kampioenswedstrijd en in de allerlaatste minuut werd er helaas met 4-5 verloren.

Dus vertrokken The Orange Girls op 28 mei naar Gouda om de titel alsnog binnen te halen. En dat lukte met volle overtuiging door een klinkende 0-5 overwinning. Daarna was het feest op het veld en later in de kantine bij SV Nieuwkoop. Het bleef nog lang onrustig.

Maud, Isis, Myrthe, Verona, Lynn, Thirza, Noa, Esra, Danique, Demi, Noelle, Liz, Quinthy, Patrycja en Zuzia jullie zijn de terechte kampioen. 10 wedstrijden, 27 punten en maar liefst een doelsaldo van +40.

Trotste trainers Ronald en Michel en ook elftalleidster Silvia zijn blij met dit mooie resultaat, maar eigenlijk is dit team op basis van gezelligheid altijd kampioen.