Foto van de winactie van Jumbo op social media. © Jumbo Nieuwkoop, Facebook

Jumbo Nieuwkoop heeft een winactie op touw gezet, waarbij Facebook-fans kans kunnen maken op een Princess Hapjespan. In tegenstelling tot veel andere winacties hoeft men het bericht op social media niet te delen of te liken, maar wordt er gevraagd om een eigen kerstliedje te delen van vier zinnen. Onder het bericht zijn inmiddels al veel zelfgemaakte kerstliedjes te vinden.

O hapjespan O Hapjespan, Ik zie je al op onze tafel staan, Mooie servetten lekker eten en alles erop en eraan . Dat iedereen maar smullen mag en met lekkere gevulde buikjes naar huis toe mag. O hapjespan o Hapjespan ik zie je al op onze mooie tafel staan“, deelt ene Jessica. Kimberley slingert er een eigen versie van Stille Nacht in: “Stille nacht, wie had dat verwacht? De kindjes zijn stil, van die heerlijke hapjes op de grill. Buikjes gevuld en helemaal uitgeluld, genieten pa en ma van de laatste stukjes focaccia.

Lees ook: DB Vuurwerk kopen? Spaar bij Jumbo voor vuurwerkpakketten

Daphne deelt een eigen variant op de melodie van Jingle Bells: “De hapjespan staat op tafel, ‘t wordt een hele fijne kerst , kom maar gezellig zitten, nu is hij nog op z’n verst!“. Bas komt met eigen versie op Flappie van Youp van ‘t Hek: “Het was kerstochtend 1962, ik weet het nog zo goed, mijn gasfornuis was leeg. En Jumbo zei dat ik niet in de keuken mocht komen, en als ik lief ging zingen dat ik dan een hapjespan kreeg“. In totaal zijn er nog zo’n 30 kerstliedjes te vinden onder de winactie van Jumbo Nieuwkoop. Aanstaande vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt.