Provincie Zuid-Holland legt in het najaar een rotonde aan op de kruising Achttienkavels/N231 in Nieuwkoop. Tot die tijd zijn veel voorbereidende werkzaamheden nodig.

De rotonde wordt aangelegd om de veiligheid van het kruispunt te verbeteren. De gemeente verwacht wel dat het door de rotonde drukker wordt op de Achttienkavels (tussen N231 en Zuideinde). Daarom zijn hier in 2020 onder andere drempel(plateaus) aangelegd, de kruising met Aarlanderveenseweg is aangepast en de weg is opnieuw geasfalteerd.

Afsluiting Achttienkavels

Voordat de rotonde daadwerkelijk wordt aangelegd, worden diverse voorbereidende werkzaamheden gedaan. Verschillende soorten kabels en leidingen (zoals voor water, elektriciteit en riolering) worden onder de N231 en Achttienkavels verplaatst of vernieuwd.

Tijdpad

Tot en met 21 februari is Achttienkavels aan de zuidkant (tussen N231 en Zuideinde) afgesloten voor al het verkeer (dus ook fietsers en voetgangers). De noordkant (tussen N231 en de Zevenhovenseweg) is niet afgesloten.

Van 22 februari tot en met 2 april zijn zowel de noord- als de zuidkant van de Achttienkavels afgesloten voor al het verkeer (ook voor fietsers en voetgangers). 

Lees meer over de aanleg van de rotonde op www.pzh.nl/n231

Lees ook: Start werkzaamheden aanleg rotonde Ter Aar