In het kader van de Week voor de Gezonde Jeugd is er van 10 tot en met 16 juni in de gemeente Nieuwkoop heel veel te beleven. E-games, een panna-toernooi, yoga, knutselen en muziek: iedereen komt aan bod.

Tijdens het evenement ‘Jong in Beweging’ wordt er op vrijdag 14 juni groots uitgepakt bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Jongeren tot 23 jaar kunnen vanaf 15.00 uur onder andere gamen, voetballen, jumpen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes.
Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.

Zoals De Nieuwkoper in eerdere publicaties al meldde, is er ook een Panna Knock Out toernooi. Aanmelden kan via www.jonginnieuwkoop.nl of op de dag zelf.

Verder is er een informatiemarkt. waar verschillende organisaties informatie en kennis delen op het gebied van bewegen en gezond eten.
Diëtistenpraktijk Dieet voor Jou vertelt over gezonde voeding en er kunnen gezonde traktaties gemaakt worden.
Astrid de Jong van Oefentherapie Mensendieck Nieuwkoop weet alles over een juiste houding, bewust bewegen en een gezond slaappatroon.
Renate Brand van Brand New Insights helpt jongeren om op een creatieve, beeldende en positieve manier zelf hun obstakels te overwinnen en makkelijker te leren.

Wethouder Tom de Kleer: ‘Gezond leven willen we van jongs af aan normaal maken. Daarom is in de Week voor de Gezonde jeugd volop aandacht voor de gezondheid van jongeren én hun omgeving. Dat gebeurt in het hele land en ook in onze gemeente doen we mee. Er zijn activiteiten waaraan je in de meeste gevallen gratis kunt meedoen. In het bijzonder vestig ik de aandacht op de informatiemarkt. Niet alleen voor jeugd, ook voor ouders en verzorgers heel interessant. Ga kijken of nog beter: doe mee!’

Twee dagen eerder, op woensdag 12 juni is het Nationale Buitenspeeldag. Beweegpartner verzorgt tussen 14.30 en 16.00 uur verschillende activiteiten in speeltuinen en beweegplekken.
Zorgeloos ontdekken, uitgedaagd worden, een avontuur dat je samen met vrienden kunt beleven. Buitenspelen is belangrijk voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Voor de mentale, cognitieve en motorische ontwikkeling en de fysieke gezondheid. Ook ouders maken tijdens het buitenspelen van de kinderen contact met elkaar. Het zorgt voor een beter leefklimaat. Er is Free runnen op de sportplek aan de Ladderhaak in Nieuwkoop en een spellencircuit op het Papeneiland in Langeraar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *