Van 10 tot en met 16 juni is het de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’. In deze week verzorgt Nieuwkoop Actief verschillende activiteiten voor de jeugd. Hiermee brengt zij het belang van bewegen en gezond eten onder de aandacht.

Op de website van de gemeente Nieuwkoop: Wethouder Tom de Kleer: ‘Gezond leven willen we van jongs af aan normaal maken. Daarom is er in de Week voor de Gezonde jeugd volop aandacht voor de gezondheid van jongeren én hun omgeving. Dat gebeurt in het hele land en ook in Nieuwkoop doen we mee. Er zijn activiteiten waaraan je in de meeste gevallen gratis kunt meedoen. In het bijzonder vestig ik de aandacht op de informatiemarkt. Niet alleen voor jeugd, ook voor ouders en verzorgers heel interessant. Ga kijken of nog beter: doe mee!’

Op de Nationale Buitenspeeldag, woensdag 12 juni, verzorgt Beweegpartner tussen 14.30 en 16.00 uur activiteiten in diverse speeltuinen en beweegplekken. Op de sportplek aan de Ladderhaak wordt een Free-run parcours opgebouwd en op het Papeneiland in Langeraars een spelletjescircuit.
Buitenspelen is belangrijk voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Voor hun mentale, cognitieve en motorische ontwikkeling en de fysieke gezondheid. Ook ouders maken tijdens het buitenspelen van de kinderen contact met elkaar. Het zorgt voor een beter leefklimaat.

Twee dagen later, op vrijdag 14 juni is erbij SV Nicolaas Boys een gratis evenement ‘Jong in Beweging’. Tussen 15.00 en 19.00 uur is er E-gamen in de kantine, springen op luchtkussens en meewerken aan een groot spandoek van Stichting DAN. Deelnemers kunnen op elk moment instappen.. 
Ook is er een Panna Knock Out toernooi. Net als vorig jaar in Langeraar laat Nasser ‘El Jackson’ coole tricks en moves zien. Dit toernooi is een samenwerking met Jong in Nieuwkoop. Voor het panna-toernooi is vooraf inschrijven verplicht. Houdt hiervoor de Instagrampagina van Jong in Nieuwkoop in de gaten.

Tijdens de informatiemarkt die op 14 juni eveneens op het terrein van Nicolaas Boys wordt gehouden, delen verschillende organisaties hun informatie en kennis op het gebied van bewegen en gezond eten.
Medewerkers van Diëtistenpraktijk Dieet voor Jou vertellen alles over gezonde voeding en er kunnen gezonde traktaties gemaakt worden.
Astrid de Jong van Oefentherapie Mensendieck/Nieuwkoop weet alles over een juiste houding, bewust bewegen en een gezond slaappatroon.
Renate Brand van Brand New Insights helpt jongeren om op een creatieve, beeldende en positieve manier zelf hun obstakels te overwinnen en makkelijker te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *