Scholenkoepel Wij De Venen en kinderopvangorganisaties SKL en FloreoKids hebben op donderdag 14 maart hun handtekening gezet onder een overeenkomst die tot doel heeft de samenwerking en integratie rondom haar verschillende centra in Nieuwkoop en Kaag en Braassem te versterken..

In betreffende kindcentra bouwen de onderwijs- en kinderopvangpartners samen aan een rijk ontwikkelingsaanbod voor kinderen in de leeftijd 0-12 jaar.

“Door deze samenwerking werken we aan het vergroten van de kansengelijkheid voor ieder kind”, vertelt Ingrid Luijkx, directeur kinderopvang Liemeer.

De drie partijen gaan de intensieve samenwerking aan met het oog op de ondersteuning van kinderen in hun ontwikkeling zowel binnen als buiten schooltijd. “Daarbij werken we samen aan een gedeelde pedagogische visie en communicatie met één stem naar kinderen, ouders en medewerkers” vult Johan Vriesema, directeur bij FloreoKids, aan

Judith Rook, bestuurder van Wij De Venen: “Door samen te leren, te ontwikkelen en kennis te delen werken we duurzaam en bereiken we meer voor alle kinderen”.

Alle direct betrokken medewerkers ontvingen een bloempot met munt, om de uitmuntende samenwerking een feestelijk tintje te geven. Onder het motto: ‘waarom moeilijk doen, als het samen kan?’ is de samenwerkingsovereenkomst getekend.