Elk jaar maakt een Nederlandse chef een recept voor Vrijheidssoep. In 2022 viel Nadia Zerouali de eer te beurt. Hier het recept voor een flinke pan vol zodat u het samen kunt delen.

Ingrediënten
2 uien
2 blikken gepelde tomaten
1 bos bladselderij
1 bos bladpeterselie
1 dl milde olijfolie
100 gr gedroogde bruine linzen
1 el kurkuma
1 el ras el hanout
1 el paprikapoeder
1 el gemberpoeder
2 flinke eetlepels tomatenpuree
500 gr kikkererwten
4el maizena of bloem
peper en zout
3 liter water

Werkwijze
Pel de uien en snijdt ze grof
Was de bladselderij en de bladpeterselie en snijdt ze grof
Pureer de tomaten met de gesneden uien en de groene kruiden en voeg dit mengsel toe aan het water. Het moet een vrij glad geheel worden.
Breng het geheel aan de kook en voeg ondertussen de olijfolie, de linzen, alle specerijen, de tomatenpuree en naar smaak peper en zout toe.
Kook de soep op matig vuur in ruim een half uur gaar.
Doe de kikkererwten erbij en laar het geheel nog tien minuten zachtjes doorkoken.
Vervolgens de soep binden met maizena of bloem. Let op éérst in een bakje een papje maken.
Nog even zachtjes laten pruttelen en het genieten kan beginnen.

Smakelijk!