In september is GlasDraad gestart met een campagne om glasvezel te realiseren in veel van de kleine dorpen van de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem. De campagne is succesvol verlopen. Dat betekent dat GlasDraad direct start met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Op 24 september werd de campagne van GlasDraad Groene Hart afgetrapt. Bewoners en ondernemers konden zich direct aanmelden voor glasvezel. In samenwerking met een grote groep lokale contactpersonen en het GlasDraad-glasvezelteam werd de grens van 40 procent al een week voor het einde van de campagne behaald. Daarmee is de komst van snel internet in deze kleine dorpen veiliggesteld.

“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de grote groep van ambassadeurs en bewoners uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” vertellen GlasDraad campagneleiders Henk Jan Witteveen en Sjouke van Dijk.

“Inschrijven kan nog” – GlasDraad

De actieve campagne blijft doorlopen tot en met 13 december. Bewoners kunnen dus nog steeds inschrijven. Bekijk eerst of jouw woning op de planning staat voor de aanleg van glasvezel door GlasDraad Groene Hart via deze link. Vervolgens kun je doorklikken naar een pagina waar je ‘Alsnog aanmelden’ vindt.

Globale planning

Inmiddels is GlasDraad Groene Hart in overleg met de gemeenten en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in de selectie kleine dorpen van gemeente Nieuwkoop te realiseren. Begin 2022 worden de benodigde materialen besteld en wordt de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend gemaakt. De aanleg is in 2022 en begin 2023.