In het Friese Wommels werd op zaterdag 8 juni door het Omroepergilde (officieel de Eerste Vereniging Stads- en Dorps-omroepers Vereniging Nederland, EVSDON) het eerste concours van het jaar gehouden: de Nieuwkoopse omroeper Peter Vos werd vierde.

Negen omroepers van het gilde hadden zich opgegeven en streden in twee rondes om de prijzen. In de eerste ronde moesten de deelnemers een verplichte roep doen, met elk een specifiek onderwerp. De moeilijkheid in Wommels was dat de roepers twee onderwerpen in een roep moesten benoemen.
Een vierkoppige jury beoordeelde de roepen op uitspraak, originaliteit, presentatie en tijdsduur. Peter Vos sprak over muziekvereniging Beatrix uit Hilversum en over het kaaspakhuis in Wommels. In zijn enthousiasme was hij net iets te lang aan het woord. Dit leverde hem een tijdstraf op, die hem uiteindelijk een podiumplek kostte.
In zijn tweede (vrije) roep was hij goed op dreef met zijn vaste onderwerp: de gemeente Nieuwkoop. Hij behaalde beduidend meer punten, maar zijn achterstand kon hij niet meer goedmaken. Het werd een Fries onderonsje, want de nummers 1, 2 en 3 kwamen allen uit deze provincie.

Op 13 juli treffen deze, maar wellicht ook andere omroepers van het Omroepersgilde elkaar weer, dit keer in Zeewolde, op 15 augustus gevolgd door Middelburg. Tijdens de Langeraarse braderie wordt op 14 september deze concoursenreeks afgesloten een thuiswedstrijd voor Peter Vos.