Vierde editie van de Otterloop op zaterdag 26 september 2020

otterloop

Het belooft een bijzondere wandeling te worden. In de eerste plaats door het bijzondere goede doel dat wij dit jaar hebben gekozen om een deel van de opbrengst van de Otterloop te doneren en anderzijds door de Corona pandemie waardoor wij extra maatregelen moesten nemen om uw veiligheid te waarborgen.

Onze club heeft contact met de Rotaryclub in Bukedea(Uganda). Zij ondersteunen een bijzonder project Tussen 10 en 20 jaar geleden zijn duizenden kinderen in de bil geïnjecteerd met quinine tegen malaria. Dit injecteren is in veel gevallen op foutieve wijze gedaan, waardoor een deel van deze kinderen (op dit moment ongeveer 2000) ernstige fysieke problemen (fibrose) heeft ontwikkeld. Kinderen bewegen zich als oude mannetjes, kunnen niet bukken, hurken rennen en zitten.

Deze handicap hindert de kinderen in ernstige mate om aan onderwijs deel te nemen en een toekomst op te bouwen. Het project heeft tot doel om een relatief eenvoudige operatie en revalidatie mogelijk te maken. De kosten van een operatie zijn 100 euro. Intussen zijn al verschillende kinderen geopereerd. Het doel van het project is 2000 kinderen te helpen.

ZIE OOK

Intratuin Nieuwkoop verkoopt ‘Nieuwkoopse otters’

Doe daarom dus mee aan de door Rotary Nieuwkoop georganiseerde Otterloop. Wij ontvangen u graag op 26 september 2020. Wij starten vanaf kampeerboerderij Koole aan de Hogendijk 6 te Noorden. Geniet van de natuur en steun ons goede doel. Inschrijven voor de wandeling is nu mogelijk via www.Otterloop.nl of www.wandel.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?