Vertraging renovatie Slikkendammersluis door beschadigde sluisdeuren

De Slikkendammersluis is in onderhoud. ©BouwApp

De werkzaamheden aan de Slikkendammersluis in Woerdense Verlaat duren langer dan verwacht. Bij het groot onderhoud aan de sluis is onlangs gebleken dat de sluisdeuren onherstelbaar beschadigd zijn. Vanwege de veiligheid heeft Hoogheemraadschap Rijnland besloten de oude deuren te verwijderen en te vervangen voor nieuwe exemplaren.

Als er geen andere gebreken worden gevonden, is het vanaf Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, weer mogelijk om door de Slikkendammersluis te varen.

Voor de weggebruiker vormt de vertraging op dit moment geen hinder. De brug is vrijdag opengegaan en blijft open tot en met maandag 3 mei 9:00 uur. De brug sluit weer van 3 mei 9:00 uur tot en met woensdag 12 mei 14:30 uur voor gemotoriseerd verkeer op werkdagen tussen 9:00 en 14:30 uur. Voetgangers en (brom)fietsers worden in die anderhalve week weer via een noodbrug geleid.

Mochten er geen andere gebreken gevonden worden, dan is de brug op woensdag 12 mei om 14:30 uur weer open. De vaarweggebruiker heeft tot donderdag 13 mei last van de stremming.

Volg de werkzaamheden van de renovatie van de Slikkendammersluis via de BouwApp.

Lees ook: Slikkendammersluis- en brug maand dicht voor afrondende werkzaamheden


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?